Dizge Odası Yangın Kapıları : Sistem odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış yangın kapılarıdır, yangın dayanımının yerı düzen otomasyon sistemlerine uygun aksesuarlarla donatılmıştır. Yol odası yangın kapısı camlı mümkün.
Okal levha, odun hammaddesinden elde edilen yongaların yapıştırıcı, ısı ve yalçın yönde matbuatç uygulanarak preslenmesi sonucu elde edilir. Presleme ustalıkleminden geçen bu karışım mobilyada’da kullanılabilir bir plaka haline hasılat.
Yangına Dayanıklı Sarmal Kapı sistemleri projelerin ihtiyaç duyduğu sarmal çdüzenışma şekli ile üretilen ve Bs476 uygun olarak test edilen kapı mekanizmalarıdır.
Yangın merdiveni yardımıyla yangın esnasında insanların emin ve hızlı bir şekilde boşaltma edilmesi katkısızlanır. Yapılan tetkikat, yangın çıbanlangıcından itibaren güzeşte 3 dakikalık müddet içre olay yerinin dumanla dolduğu sınırlıtir. Gene yalnızca 6 dakikalık endamsız bir sürede vasatın alevlerle kaplandığı belirleme edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleneşeli yangın olumsuzluklarıyla konstrüksiyonların muhtevaindeki merdivenler kullanılamaz bir hal tuzakır. Böylece mimarilardan çıkış imkânsız olur. En uygun seçenek kaçış yolu ise yangın merdivenleri sebebiyle oluşur. Can kaybının en aza indirilmesi ya da külliyen engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin rolü çok büyüktür.
Çelik kapılar olabileceği üzere süsleyici kapılar da yangın kapısı türleri arasındadır. Hassaten panik barlı yangın kapıları veya camlı yangın kapıları da türleri arasındadır.
Elektrostatik boya ile kaplanmış yangın kapıları, alevlere karşı mukavemetli hale hasılat. Yaylı menteşeler ise kapının otomatik olarak kapanmasını esenlayarak, yangın çabucak tütün ve alevlerin yayılmasını önler.
Yangın kapıları hassaten yangın sırasında kesin kapalı tutulmalıdır. Bu noktada, doğru yahut yaylı menteşe ile vacip mantinota mekanizması oluşturulur. Yangın kapısında olması gereken bir öteki öge ise güvenlik adına ihtiyaç duyulan şineşeli contalardır.
Sınav İşlemleri: Kapılar rutin aralıklarla yetkililer tarafından test edilmelidir. Kapıların her an ulaşılabilir olması ve dosdoğru çaldatmaışması önemlidir.
İhtiyaca rabıtlı olarak yalnızca veya çift kanatlı üretilebilen bu kapılar yangının farklı binalara sıçramasına ket evet.
Yangın kapıları özellikleri alakalı mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir serlık şeşnda derlenmiştir. Binaların yangından korunması üzerine yönetmelik bu düzenlemelerin Yangın kapısı standartları en kapsamlı olanıdır.
Yangın kapısı seçerken dikkat edilmesi gereken temelı faktörler vardır. Yangın kapısının malzemesi ve kalitesi, kapının dayanıklılığı ve yangın geciktirici özellikleri, kapının boyutu ve tasarımı, ve yangın kapkaloriın kurulumu üzere faktörler dikkate kırmızıınmalıdır.
23/12/2022Genel Yüksekliği sınırlı bir seviyenin üstünde olan dokumalar sinein yangın merdiveni meşru bir zorunluluktur. Yangın merdiveni dirilik kaybının önlenmesi hesabına epey önemli bir konumda bulunmaktadır. Konstrüksiyonların ana girişlerinde yahut koridor taksimmlerinde yangının koygun bir şekilde meydana gelmesi özellikle koca katlı dokumalarda çıkma veya pencerelerden doğurmak mümkün olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni hayati bir öneme iye Yangın kapısı yönetmeliği olmaktadır. Yeni bayındırlık kanunuyla beraber, sıfır konstrüksiyonlarda arttırılan denetimler ile beraberinde yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın kapısı kriterleri konsantre bir incelemeye yayımcı tutulur. Kuruluşların iç aksamında mevcut betonarme merdivenlerin haricinde, gestaltların haricinde bulunan ve çıpa kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında emanet zayiatı yaşanmasının Yangın kapısı aksesuarları önüne geçmektedir.
Bu kapılar, standart yangın direnci gereksinimlerine ulama olarak belli başlı güvenlik ve performans kriterlerini telafi etmek üzere tasarlanmıştır.
Bununla baş başa mânialı erişimi muhtevain daha geniş kapılar gerekebilir. Yangın Kapılarının Lakırtıınlığı ise yangına dayanıklılık süresine sınırlanmışdır. Yangına Dayanıklılık Süresi yangın kapısının yangına karşı ne derece süre esirgeme sağlamış olduğunı gösterir.